Waar je laadpaal thuis laten plaatsen?

Nieuws nov 13, 2023

Indien je eigenaar bent geworden van een elektrische auto is de kans vrij groot dat je ervoor zal willen kiezen om een laadpaal thuis te laten plaatsen. Het merendeel van de eigenaars van een elektrische auto maakt deze keuze dan ook. Dit gezegd hebbende is het zo dat de ene laadpaal de andere niet is. Bij het aankopen van een bepaald exemplaar zijn er dan ook zeker de nodige aandachtspunten waar je ongetwijfeld bij stil zal willen blijven staan. Ben je benieuwd om te kunnen achterhalen om welke aandachtspunten het daar nu precies bij gaat? Blijf dan vooral verder lezen! 

Kies je voor een slimme laadpaal of niet?

Bij een laadpaal thuis laten plaatsen is het zo dat je een keuze kan maken tussen verschillende soorten exemplaren. Dit is iets wat al meteen duidelijk wordt wanneer je het aanbod met mogelijkheden op de markt tegenover elkaar gaat afwegen. Grofweg maken we een onderscheid tussen verschillende opties. De opties waarvan dan sprake is zijn meer concreet de onderstaande:

  1. Een standaard laadpaal;
  2. Een slimme laadpaal;

Voor een laadpaal thuis laten plaatsen geldt dat er zeer vaak de voorkeur wordt gegeven aan een slim exemplaar. Met andere woorden, het betreft hier een laadpaal welke zich niet alleen automatisch aanpast aan het soort elektrische auto waar gebruik van wordt gemaakt, maar ook aan het elektriciteitsnet. Op deze manier kan het opladen altijd op de meest optimale wijze gebeuren. 

Hoeveel kost een laadpaal thuis plaatsen?

Voordat je over gaat tot een laadpaal thuis plaatsen spreekt het voor zich dat er ook aandacht moet worden besteed aan de kostprijs waarvan sprake is. Wat deze kostprijs betreft moet je er rekening mee houden dat er aandacht moet worden besteed aan verschillende zaken, namelijk:

  1. De kostprijs van de laadpaal op zich;
  2. De plaatsingskosten die je moet betalen;
  3. De eventuele meerprijs voor de aanpassing van de meterkast; 
  4. De eventuele meerprijs voor het verzwaren van de elektriciteit in je huis; 

In principe is het zo dat de gemiddelde kosten voor een laadpaal thuis plaatsen ergens zijn gelegen tussen de 500 en 2.000 euro. Moeten er de nodige aanpassingen worden uitgevoerd aan de meterkast of aan de elektriciteit bij je thuis? Dan is het mogelijk dat deze kosten wat hoger zullen komen te liggen. Hier moet je dus wel rekening mee houden. 

De uitstraling van de laadpaal thuis  

Bij een laadpaal thuis laten plaatsen is het niet meer dan logisch dat je in eerste instantie aandacht zal willen besteden aan het vermogen evenals aan de praktische eigenschappen waarover ze beschikt. Dit gezegd hebbende is het eveneens zo dat je graag stil zal willen blijven staan bij de uitstraling waar de laadpaal over beschikt. Op dit vlak kan er immers eveneens een keuze worden gemaakt tussen zeer veel verschillende mogelijkheden. Let op, vaak is het zo dat er sprake is van vervangbare fronten. Wil je dus met andere woorden het design van je laadpaal eenvoudig aanpassen? Dan kan je veelal overwegen om de fronten te laten vervangen. Op deze manier kan je de uitstraling van jouw laadpaal thuis uiteraard zeer eenvoudig aanpassen.

Wil je dit? Bekijk dan alle mogelijkheden op Laadpaal-outlet.nl/nl.