Theorie examen oefenen

Nieuws jul 13, 2022

Theorie examen doen? Oefen hiermee! Voetgangers hebben namelijk altijd voorrang in Nederland. Dat betekent dat als je rechts rijdt, de bestuurder van links voorrang heeft. Maar hoe zit dat precies? In dit blog lees je alles over voetgangers en verkeersregels.

Bestuurders hebben namelijk altijd voorrang in Nederland. Dat betekent dat als je rechts rijdt, de bestuurder van links voorrang heeft. Maar hoe zit dat precies? In dit blog lees je alles over voetgangers en verkeersregels.

Voetgangers hebben in Nederland altijd voorrang. Dit houdt in dat wanneer je rechts rijdt, de bestuurder van links voorrang heeft. Maar hoe zit dat precies? In dit blog lees je alles over voetgangers en verkeersregels.

Meer over voorrangsregels voetgangers? Er zijn twee situaties waarin een voetganger voorrang heeft: als hij of zij van een trottoir af gaat en als hij of zij naar een bushalte loopt. Op beide momenten moet de bestuurder stoppen en wachten tot de voetganger veilig is overgestoken.

Als je in het verkeer bent, is het natuurlijk fijn als je voorrang hebt. Maar wat betekent ‘voorrang’ eigenlijk? Het woord zelf zegt al dat je de voorkeur hebt om iets te doen. In Nederland geldt dat het verkeer van rechts altijd voorrang heeft. Dit is een landelijke regel die in alle gemeentes geldt.

Voorrang op de weg

Als voetganger moet je ook rekening houden met andere weggebruikers, zoals fietsers en auto’s. Je hebt dan ook niet altijd voorrang, ook al lijkt het soms wel zo. Er zijn een aantal situaties waarin je wél voorrang hebt:

– Als je van een trottoir af gaat

– Als je naar een bushalte loopt

– Als er geen zebrapad is, maar wel verkeerslichten (bijvoorbeeld bij een T-kruispunt)

In deze situaties moet de bestuurder stoppen en wachten tot jij veilig bent overgestoken.

Meer info, hier kan je voorrang oefenen