Peugeot 2008 GT – Seat Arona 1.5 TSI – Dubbeltest

Peugeot 2008 GT - Seat Arona 1.5 TSI - Dubbeltest

De nieuwe Peugeot 2008 is niet alleen letterlijk gegroeid, maar lijkt ook op andere vlakken op een hoger plan te staan. Zo is de auto er nu ook als krachtige GT. Een vermogen van rond de 150 pk was tot voor kort een zeldzaamheid in deze klasse, maar behoort inmiddels ook bij Seat tot de mogelijkheden.

Wie aan de hand van een voorbeeld wil beargumenteren dat het segment van de B-segment SUV’s een stevige groeispurt doormaakt, heeft aan de nieuwe Peugeot 2008 een heel goede.
De Franse nieuwkomer, die net als andere verse PSA-producten op het nieuwe CMP-platform staat, is maar liefst 14 centimeter langer dan de eerste 2008 en schurkt met zijn lengte van 4,30 meter zelfs tegen het hogere C-segment aan. Dat wordt overigens ook erkend door de bedenkers van de 2008, die hem een plekje aan de bovenkant van deze klasse geven. Bij de eerste aanblik is in elk geval duidelijk dat de 2008-nieuwe-stijl heel wat zelfverzekerder is. Waar de eerste generatie zich door een aflopende neus, bolle koets en …

Lees verder…

Source: Autoweek