Alfa Romeo: 'Autosport mogelijk geen prioriteit na corona'

Alfa Romeo: 'Autosport mogelijk geen prioriteit na corona'

Hoe ernstig de gevolgen van de coronacrisis voor de auto-industrie, de autosport en de economie in het algemeen zullen zijn, laat zich nog raden. Dat er harde klappen vallen, is wel duidelijk. De toekomst van verschillende automerken in de Formule 1, waaronder Alfa Romeo, lijkt aan een zijden draadje te komen hangen.

Diverse automerken zijn vertegenwoordigd in de Formule 1; de absoluut top van de autosport. Niet alleen vanwege naamsbekendheid en prestige, maar ook ter versterking van het merk en technologische innovatie. Ferrari, Mercedes, McLaren, Renault, Alfa Romeo en Honda zijn de in de Formule 1 vertegenwoordigde automerken. Aston Martin komt er volgend jaar bij met hun eigen (overgenomen) team, zo is het plan. De coronacrisis maakt de toekomstige aanwezigheid van vrijwel al deze merken echter zeer onzeker.
Wanneer de auto-industrie opkrabbelt na de piek van de crisis, moeten de puinhopen bekeken worden. Participatie in motorsport, een dure aangelegenheid met niet altijd het hoogste rendement, lijkt …

Lees verder…

Source: Autoweek