Verhuisbedrijf inhuren? Hier moet je op letten!

Algemeen jan 12, 2022

Verhuizen is voor veel mensen een stressvolle periode. Gelukkig zijn er verhuisservices die je kunnen ondersteunen in deze tijd. Er zijn veel verhuisbedrijven waar je uit kunt kiezen wat de keuze best lastig kan maken. Je wil natuurlijk wel een goed verhuisbedrijf inhuren die professioneel te werk gaan en veilig omgaan met je meubels. Waar moet je precies op letten bij het kiezen van een verhuisbedrijf? Hieronder vind je een aantal tips die je zullen helpen om de juiste keuze te maken.

Het belang van een goed verhuisbedrijf

Door te kiezen voor een goed bedrijf kun je veel onnodige stress rondom het verhuizen wegnemen. Als je in volle vertrouwen je spullen kan laten vervoeren kun je veel beter tot rust komen. Daarnaast voorkom je dat je spullen beschadigt raken of te laat worden gebracht. Bovendien kan het veel schelen als je een bedrijf inhuurt die niet teveel kosten bedraagt. Duur betekent niet altijd beter! Door te kiezen voor een goed en effici├źnt verhuisbedrijf bespaar je op tijd, geld en stress. 

Waaraan herken je een erkend verhuisbedrijf?

Bij het kiezen van een goed bedrijf is het handig om de certificaten van de organisatie te bekijken. Het belangrijkste keurmerk is de Erkende Verhuizers. Als een verhuisbedrijf in bezit is van dit keurmerk zijn ze getoetst op de kwaliteit van hun service. Het biedt garantie dat alle medewerkers een vakgerichte opleiding hebben voltooid en gespecialiseerd zijn in verhuizingen. Ook zijn je meubels goed verzekerd bij bedrijven die over het keurmerk beschikken. 

Verder kun je controleren of het verhuisbedrijf een vergunning bij de NIWO (Nationaal en Internationaal Wegvervoer Organisatie) heeft aangevraagd. Deze vergunning is verplicht binnen Nederland en de EU, anders mag het bedrijf geen goederen transporteren. 

Waaraan herken je een professioneel verhuisbedrijf?

Hierboven werd benoemd waaraan je een erkend bedrijf kunt herkennen, maar dit is vaak maar de helft van het verhaal. Naast dat het bedrijf moet voldoen aan de opgestelde criteria, is het ook belangrijk dat het verhuisbedrijf bij jou past. Werknemers zullen bij jou over de vloer komen en je meubels vervoeren, dus een vertrouwensband is cruciaal. Betrek ook je gevoel bij het maken van je keuze: voel je je veilig bij dit verhuisbedrijf? Kun je het vinden met de werknemers? Stel dit soort vragen om de geschikte keuze te maken. 

Een andere belangrijke indicatie zijn online beoordelingen van het verhuisbedrijf. Tegenwoordig kun je bij vrijwel ieder bedrijf ervaringen van vorige klanten lezen. Vaak kan dat je veel inzicht brengen, omdat deze mensen in dezelfde situatie hebben gezeten als jij. Bekijk deze beoordelingen vooral op onafhankelijke websites en niet op de site van het bedrijf zelf. Op deze losse platformen vind je vaak de betrouwbare beoordelingen. Staat het verhuisbedrijf goed aangeschreven bij eerdere klanten? Dan kun je ervan uitgaan dat het bedrijf geheel betrouwbaar is. 

Verder kan het doornemen van de offertes inzicht geven. Ga na of het er allemaal professioneel uitziet en of er geen vreemde details instaan. Als een verhuisbedrijf is aangesloten bij Erkende Verhuizers is er al gekeken naar hun algemene voorwaarden en zijn deze dus goedgekeurd.
Kijk bijvoorbeeld voor een goede verhuizer naar AnaarBverhuizen.nl.