Lening voor je auto aanvragen bij de bank. Verstandig of niet?

Algemeen jul 5, 2019

Een auto kopen is niet hetzelfde als een pak melk kopen bij de supermarkt. Je staat namelijk op het punt om een fors bedrag uit te geven. Je moet dus ook zeker zijn van je zaak. Bovendien is het erg belangrijk dat je een realistisch budget opstelt. Je kan niet zomaar een auto kopen die buiten je budget valt. Of toch wel? Het is namelijk ook mogelijk om een lening aan te vragen bij de bank. Ben jij benieuwd of dit wel of niet verstandig is? Lees dan verder!

Welke auto ga je kopen?

Het is belangrijk om een duidelijk beeld te hebben van wat voor auto je wilt gaan kopen. Wil je liever een compleet nieuwe auto of een occasion? Ook moet je een budget hebben. Zonder budget kom je niet heel erg ver. Er zijn zoveel andere aspecten waar je rekening mee moet houden. Zo heb je wegenbelasting, maar ook nog veel andere vaste en variabele kosten. Kijk dus goed naar wat je nodig hebt en vooral wat je wel en niet kunt betalen.

Geld lenen van de bank?

Het is mogelijk dat om geld te lenen bij de bank voor de aanschaf van een auto. Maar is dit wel een goed idee? Zodra je geld leent van de bank moet je een deel van dit geld maandelijks terugbetalen en daar kan ook nog eens rente bovenop komen. Het is een risico dat je neemt. Als je het niet kunt afbetalen komen hier namelijk flinke problemen bij kijken.

Geld besteden wat je niet hebt: het is mogelijk

Je kan ook vooraf betalen met een creditcard. Zo betaal je ook met geld dat je nog niet hebt. Maar een creditcard is een betaalmiddel met minder risico dan een lening bij de bank.