Kosten die komen kijken bij de aanschaf van een nieuwe auto

Algemeen jul 5, 2019

Een nieuwe auto aanschaffen is niet niks. Het is een grote stap in het leven van veel mensen. Je moet een auto hebben die goed bij je past en ook nog eens lang meegaat. Wil je een nieuwe auto of tweedehands? Moet hij rood of blauw zijn? Allemaal vragen die komen erbij kijken wanneer je een auto aanschaft. Ook komen er allerlei andere kosten bij kijken. Dit artikel vertelt wat voor kosten er allemaal bij komen kijken en wat je allemaal nog meer moet weten.

Een lening voor een auto?

Het komt niet vaak voor dat er geld wordt geleend voor een auto, maar het is zeker een mogelijkheid. Het kan zijn dat mensen net niet genoeg geld hebben om een auto te kopen, maar hem toch nodig hebben. Je kunt dan geld lenen om die auto alsnog te kunnen kopen. Bekijk hier alle aanbiedingen en vergelijkingen voor de goedkoopste mogelijkheden om je auto te financieren.

Extra kosten: welke zijn er?

Het kopen van een nieuwe auto gaat niet zonder dat je bewust bent van alle kosten die bij komen kijken. De kosten worden altijd opgedeelt in 2 varianten. Vaste en variabele kosten. Kosten zoals afschrijving, onderhoud carrosserie en je verzekeringen vallen onder vaste kosten. Kosten zoals brandstof en de reparatie zijn variabele kosten. Ook mag je de wegenbelasting niet vergeten tijdens je berekeningen.

Wat voor auto past bij jou?

Het is natuurlijk ook van belang dat je wel een auto kiest waar jij je fijn bij voelt en waar je veel kilometers in wilt gaan rijden. Wil je een diesel of een elektrische auto? Je moet vooral een auto hebben die zuinig rijdt. De meeste mensen hebben liever geen auto die veel en vaak moet tanken. Dit kost simpelweg te veel geld.