Huur een taxi om autoverhuur te vermijden

Algemeen dec 6, 2021

Het duurde niet lang of ik werkte voor een bedrijf dat zijn activiteiten verspreidde over een paar landen in Noord-Amerika. Op een keer werd ik uitgenodigd voor een vergadering waarbij iedereen aanwezig was in het toenmalige hoofdkantoor van het bedrijf, in Halifax, Nova Scotia. Uiteraard betaalde mijn bedrijf alle onkosten, inclusief hotelaccommodatie en autoverhuur, dus ik maakte me nergens zorgen over.

Er was echter een kleine lettertjes in het beleid van het bedrijf die ik miste. Het bedrijf reserveerde een auto voor mij, maar de autoverzekering werd niet betaald. Ze verwachtten dat de werknemers hun eigen verzekering zouden gebruiken. Dit was niet zo erg als ik dacht, hoeveel zou de verzekering kunnen zijn? Ik had een auto thuis en ik betaalde minder dan € 100 per maand.

Maar bij de balie van de huurauto op de luchthaven van Halifax kreeg ik het nieuws dat een verzekering voor een week 224 € kost. Dat was enorm, vooral omdat het uit mijn eigen zak kwam. Ik wachtte een tijdje en zocht naar mijn opties, en de oplossing lag voor de hand.

Ik huurde een taxi van Halifax Airport. De kosten voor het huren van de taxi voor de komende week bleken minder te zijn dan de verzekerings- en brandstofkosten die ik normaal gesproken voor zo’n reis zou betalen, en de chauffeur was vriendelijk, beleefd en deskundig. Ik heb veel plaatsen in Halifax bezocht, waaronder casino, citadel, pier 21 en nog veel meer. Ik hoefde alleen maar de taxichauffeur 10 minuten van tevoren te bellen. Ik zou nooit een auto huren als ik zo’n geweldig alternatief heb.