Hoe u een gepersonaliseerde kentekenplaat krijgt

Algemeen mrt 5, 2021

In tegenstelling tot de reguliere kentekenplaten die u tegen betaling kunt krijgen, zijn gepersonaliseerde kentekenplaten op maat gemaakte kentekenplaten die op bestelling worden gemaakt. Op deze platen kunt u uw gewenste karakters laten bedrukken. Een andere term die vaak voor deze platen wordt gebruikt, zijn ijdelheidsborden. U kunt ervoor kiezen om uw bijnaam, uw hobby of uw bericht op het aangepaste plaatje te hebben. Soms kiezen mensen een unieke boodschap om op het bord te drukken. Laten we meer over het onderwerp weten.

Het voertuigtype

Nu vraagt ​​u zich misschien af ​​of u een kaptafel op uw voertuig kunt plaatsen. Nou, niet alle soorten voertuigen komen in aanmerking voor de service. Het is volgens de wet niet toegestaan ​​om een ​​op maat gemaakt plaatje voor uw voertuig te gebruiken als het bijvoorbeeld een grote vrachtwagen betreft. De wet staat alleen bepaalde soorten voertuigen toe voor de dienst. Als u echter een van de volgende typen voertuigen heeft, kunt u vandaag een make-upplaat bestellen.

· Lichte vrachtwagens

· Motorfietsen

· Motorhomes

· Bestelwagens

· De meeste typen personenauto’s

De procedure om een ​​persoonlijk bord te krijgen

Nou, het proces is niet zo ingewikkeld als het lijkt. Als u geïnteresseerd bent in het kopen van een gepersonaliseerde kentekenplaat, kunt u dit doen door de onderstaande stappen te volgen.

Allereerst moet u beslissen over een bericht, teken of naam die u op het kenteken wilt hebben. Het kan een slogan zijn of een persoonlijke boodschap. Zorg ervoor dat u niets gebruikt dat mogelijk in strijd is met de wet. Je kunt ook niet iets gebruiken dat iemands gevoelens kan kwetsen. De boodschap of slogan mag niet tegen een persoon zijn. Het mag de rust op geen enkele manier verstoren.

Als je eenmaal een slogan of bericht hebt bedacht, is je volgende stap het schrijven van een aanvraag voor de kentekenplaathouder. U kunt een formulier krijgen bij uw lokale Autoplan-makelaar. Het verkrijgen van een formulier zal geen moeilijke taak zijn.

Nadat u het aanvraagformulier heeft ingevuld, kunt u het terugbrengen naar de makelaar. Ze zullen u om een ​​vergoeding vragen, die u moet betalen. Meestal is het ongeveer $ 100, wat geen probleem is.

Toepassingsregels

Om ervoor te zorgen dat uw aanvraag wordt geaccepteerd, moet u enkele toepassingsregels in gedachten houden. Hier zijn enkele van de belangrijke regels:

· Als u een auto heeft, zorg er dan voor dat deze op uw naam staat. Met andere woorden, u dient de geregistreerde eigenaar van uw auto of motor te zijn.

· Als het voertuig meerdere eigenaren heeft, zorg er dan voor dat elke eigenaar de aanvraag ondertekent.

· U moet een bestaand kenteken hebben. Bovendien moet u een verzekering en het rijbewijs hebben.

· Voor het bericht kunt u 2 tot 6 cijfers en letters gebruiken. U kunt echter niet alleen cijfers gebruiken. Afgezien hiervan, als de door u gekozen slogan al in gebruik is, kunt u deze niet gebruiken.

· U mag een koppelteken of spatie gebruiken, maar u mag slechts 7 lettertekens gebruiken. Voor motorfietsen is de limiet 6 tekenruimten.

Dit zijn dus een paar tips om een gepersonaliseerde kentekenplaat voor uw voertuig aan te vragen.