Fiets voor mama’s

Algemeen mei 25, 2022

Het is eindelijk zo ver, je kleintje kan zelfstandig zitten. Dit is het moment waar veel moeders op wachten want dat betekent dat jullie eindelijk samen op de fiets kunnen stappen. In plaats van een stukje wandelen, kunnen jullie nu een stukje gaan fietsen om nieuwe plekken te ontdekken voor de kleine. Belangrijk als je met de kleine gaat fietsen is dat er een kinderzitje geplaatst kan worden. Hierbij moet er voldoende ruimte zijn om veilig op te stappen en natuurlijk ook af te stappen. Dit is met een moederfiets vaak een stuk gemakkelijker. Er zijn een aantal extra’s bij een moederfiets, die een gewone fiets niet heeft en dit maakt een moeder dan ook uitermate geschikt voor het fietsen met een kleine.

Het frame van een moederfiets

Het grootste verschil met een normale fiets is dat het frame van een fiets voor mama’s verlengd is. Door het verlengde frame is er meer afstand tussen het stuur en het zadel. Dit maakt dat er gemakkelijk op- en afgestapt kan worden. Tevens hebben de moederfietsen een dubbele standaard. Hierdoor staat je fiets altijd stevig wanneer je deze parkeert. Dit maakt dat je je kindje veilig in en uit het zitje kan helpen.

Het stuur van een moederfiets

Naast een verlengd frame beschikken moederfietsen over het algemeen over een breder stuur. Hierdoor is er voldoende ruimte voor de bevestiging van een kinderzitje en wordt er extra stabiliteit gecreëerd. Ook beschikt elke moederfiets over een stuurvergrendeling. De stuurvergrendeling is onmisbaar wanneer je een kindje in een zitje voorop de fiets hebt zitten. Hierdoor kan je veilig te fiets neer zetten, zonder dat het stuur opzij klapt.

Moederfiets en een bagagedrager

Naast verschillen in het frame en het stuur is ook de bagagedrager bij een fiets voor mama’s aangepast ten opzichte van een normale fiets. De bagagedrager op een moederfiets is over het algemeen iets langer als de bagagedragers op een normale fiets. Hierdoor is er meer ruimte voor de montage van een kinderzitje. Daarnaast is de bagagedrager vaak verstevigd. Dit maakt dat je kindje lang achterop de fiets mee kan rijden, zonder dat dit problemen voor je fiets op levert.

Elektrische varianten

De laatste jaren zijn de elektrische fietsen sterk in opkomst. Dit maakt dat bijna elk bekend merk inmiddels ook wel een of twee elektrische modellen van de moederfietsen op de markt heeft gebracht. Dit is met name ideaal als u twee kinderen op de fiets mee wilt nemen en ook nog eens de wekelijkse boodschappen wilt doen.

Er is tegenwoordig een ruime keuze in het aanbod van moederfietsen, waar deze voorheen zeer opvallend waren, zijn deze momenteel bijna vergelijkbaar met de normale uitvoering van de fiets. Net als de normale uitvoeringen zijn ook moederfietsen in vele kleuren en met vele opties te verkrijgen. Welke fiets voor mama’s u geschikt is hangt volledig af van uw wensen. Belangrijk hierbij is wel dat het frame hierbij de juiste maat heeft om de veiligheid te optimaliseren.