Volkswagen toont twee SUV-concepts in China

Volkswagen toont twee SUV-concepts in China

Volkswagen pakt stevig uit in China, zo blijkt. De I.D. Roomzz en de Teramont X zijn namelijk niet de enige nieuwkomers die het bedrijf meebrengt naar de beursvloer van Sjanghai. Volkswagen brengt namelijk nog twee studiemodellen mee: de SMV Concept en een toekomstvisie met de weinig sprankelende naam ‘SUV Coupé Concept’.

De SMV Concept is een studiemodel in de vorm van een forse SUV. Nog eentje, inderdaad, want Volkswagen verkoopt in China al de groter dan de Touareg zijnde Teramont. Over de SMV Concept geeft het bedrijf vooralsnog niet al te veel informatie vrij. Wel weten we dat hij ruim 5,1 meter lang is en dat de wielbasis meer dan drie meter bedraagt. Een grote jongen dus, de Teramont is namelijk 6 centimeter korter.
Het ontwerp van de door FAW-Volkswagen ontwikkelde SMV Concept is natuurlijk erg Volkswagen, maar is toch duidelijk anders getekend dan de al genoemde Touareg en Teramont. De lichtpartij aan de achterkant doet enigszins denken aan die van de T-Cross terwijl de neus een mengelmoes lijkt van …

Lees verder…

Source: Autoweek